Változó világ (elmélkedések és élettapasztalatok)

Változó világ (elmélkedések és élettapasztalatok)

A változó világ - Hová tűntek a férfiak?

2022. március 08. - Judit Little

Sok nőtársamban felmerülő kérdést fogok most feszegetni: Hová tűntek a világunkból az igazi férfiak?

Sok pasi (szándékosan használom ezt a szót) barátom és ismerősöm van, akik hajlamosak elmesélni nekem az életüket, gondjaikat, mindennapi élményeiket. Az őáltaluk elmeséltek alapján fedeztem fel azt, amiről más nők is panaszkodnak, hogy a férfias tulajdonságok egyre inkább kezdenek kiveszni a világból.

1. Egyik 50 év körüli pasi ismerősöm régóta nem talál magának rendes nőt. Társkeresőn, bulikban és több száz fős  ismerkedési esteken próbálkozik felszedni valakit. Évek óta próbálkozik ezzel. Tudom, koravénnek leszek kikiáltva a magam 42 évével, de szerintem azok a nők, akik valóban kapcsolatot akarnak, nem bulikban keresgélnek ennyi idősen. De még csak nem is ismerkedési esteken. Megkockáztatom, hogy nagy részük már a társkereső oldalakból is kiábrándult. 

Mikor ez a pasi talál valakit, aki nagyon bejön neki (ahogy ő fogalmaz), de a hölgy azt mondja neki, hogy nem az esete, a srác egyszerűen feladja, továbblép. 

2. 55 év körüli ismerősöm kb 10 éves kapcsolatban él. Az élettársa (barátnője) rendszeresen megcsalja őt hol általa is tudottan, hol a háta mögött. A 10 év alatt többször el is költözött a pasitól, hogy másokkal kavarhasson.  Ismerősöm büszkén kitart mellette, önként vállalva a felszarvazott lúzer szerepet ahelyett, hogy férfi lenne... 

3. A pasik akkor ragaszkodnak egy nőhöz, ha az bunkó, szemét, gonosz, kihasználó velük. Van több olyan ismerősöm, aki ezt az elméletet letesztelte, mondván, hogy abban a helyzetben már nincs mit vesztenie az aktuális kapcsolatában. Igaznak bizonyult: minél ocsmányabban bántak a pasival, annál inkább kapart utánuk. Csak hát van egy bökkenő: ha a nő tiszteletlenül bánik a pasijával, beszól neki, kritizálja, semmibe veszi, akkor bizony eljut arra a pontra, hogy már semmit nem ér neki a pasi, csak pont annyit, ahogy bánik vele. (Így aztán ezt a kísérletet én nem végeztem el, rendelkezem annyi önismerettel, hogy tudom, én is így járnék.)

4. Ez valójában most több pasi ismerősöm által hangoztatott vélemény leírása: a pasik (ha hihetünk nekik) erősködnek, hogy "a nő választ", "a féltékenység önző dolog, az a helyes, ha a párodat bárki megkaphatja", stb...Szerintem pedig csak be kéne vallaniuk: valahol az élet során elhagyták a tökeiket... Nem akarnak tenni az általuk elvileg szeretett (bár akkor nem dobnák oda másnak ugyebár...) nő megtartásáért, sőt már a megszerzéséért sem, inkább előveszik a kis fiókjukból az agancsokat, amiket egyre nagyobbra növesztenek, holott lenne más választásuk, felcsatolják és büszkén nyargalásznak vele a világban, így hirdetve, hogy ők bizony önkéntes vesztesek. Az a legszomorúbb az egészben, hogy ezt úgy is megteszik, mikor minden adu ott van a kezükben ahhoz, hogy egy kapcsolatban végre férfiak lehessenek úgy igazán, ott állnak a vissza nem térő lehetőség küszöbén, de a biztos lúzerséget választják inkább. Az sokkal kényelmesebb, ráadásul a biztos rosszal a jövő bizonytalansága elkerülhető. 

Jönnek a nagy dumák nyitott kapcsolatról, miegymásról, miközben ez is csak az ő lúzerségüket támasztja alá, hogy a nőnek, aki velük van, nem tudják megadni azt a keveset se, ami miatt ne keresne mást. Mert bizony a nő akkor keres mást, ha nem kap meg otthon valamit, ha kevés neki a pasi (a mai világban nem is akarnak a pasik értékesek lenni a párjuk számára, csak tengenek-lengenek), vagy akkor ha egyszerűen csak nem szereti azt, akivel él, de lusta mást keresni, nem árt, ha van otthon valaki, aki megszerel dolgokat és erős a keze.

Az előző bekezdésem személyes tapasztalatokon és a körülöttem levő pasik és nők elmondásain alapul. A pasik ok nélkül is félrelépnek sokszor, volt benne részem nekem is többször, köszönöm, nem kérek már belőle.

Vajon létezik még egyáltalán férfi a világon? Olyan igazi...

  • Olyan, aki udvarol
  • olyan, aki nem akarja, hogy más pasikkal legyen a nője (játék belefér EGYÜTT!)
  • olyan, aki nem csak akkor van jelen, ha ideje engedi, hanem időt szakít arra, hogy jelen legyen
  • olyan, aki nem rohangál boldogan agancsokkal a fején a saját balfékségét hirdetve
  • olyan, aki nem gubózik bele a gondjaiba és dobja e azt, aki legjobban szereti
  • olyan, aki ki meri mutatni, ha szereti a nőt és van olyan tökös, hogy azt is bevallja, ha már nem, nem hiteget
  • olyan, aki nem maga a probléma és a stressz, hanem azt mondja, mikor a nő bepánikol a helyzettől: "megoldjuk"
  • olyan, aki nem csak felszínes beszélgetésekre alkalmas, néha valóban lehet vele elmélkedni, érvekkel alátámasztva akár vitázni is

 

Lehet, hogy nekem vannak extra elvárásaim a férfiakkal szemben (és azoknak a nőknek, akik véleményét, történeteit meghallgattam), de úgy érzem, hogy a pasik egyre inkább "elférfiatlanodnak", a nők már nem a jó pasik közt válogatnak, hanem a szemetesben turkálva keresik a talán kevésbé rosszat...

Ha olvassa ezt olyan ember, akire a fenti felsorolás igaz, bátran jelezze, adna egy kis hitet nekem és a nőtársaimnak, hogy nem minden pasi önkéntes vesztes. Önkéntes áldozatok kíméljenek, Oroszlánok, tiétek a jövő, ha még léteztek!

UTÓIRAT: bármelyik pasiból lehet FÉRFI, ha rá mer lépni arra az útra.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozovilagks.blog.hu/api/trackback/id/tr8617775062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adi21 2022.03.09. 04:24:02

En ertem a posztolot. De szerintem nem ez az altalanos. Igen, a peldakban szereplo ferfiak luzerek. Akkor ki a nyertes? Ennek az ellentetje? Aki kontrolallja a not, feltekeny es bantalmazo? Az a nyertes?
A nyertes az alfa ferfi lenne, akire sok no bukik. Az meg nem annyira akar megallapodni, elvezne a figyelmet... Az meg azert nem jo...
Megerkeztunk a neo-feminista dilemmahoz. Olyan ferfi kell aki jokepu, magas, intellingens, gazdag, minden no ot akarja, de o csak minket akar, es orokke. Mert hat minden no egy istenno, aki ezt erdemli...
Errol szol a vicc, jarni jar, de nem jut.
Ja igen, almodozzunk tovabb...
Boldog Realista Nonapot kivanok!

Judit Little 2022.03.09. 06:34:52

Pár dologban igazat kell adjak: valóban léteznek betegesen féltékeny pasik is és valóban léteznek felszínes nők is, akik számára a leírt tulajdonságok a legfontosabbak, no meg a pénz. Sosem voltam ilyen és szerencsére az ismeretségi körömben is kevés ilyen nő van.
Volt dolgom betegesen féltékeny pasival, nem leányálom, de a környezetemben százból egy ilyen.
És nem hiszek az ÖRÖKKÉ-ben. ;-)

Kávéház Magazin · https://kavehazmagazin.hu 2022.03.10. 07:40:49

Minden férfi képes a fejlődésre. Nem mindegyik teszi meg ugyan, így a cikkben említett férfiakból a magabiztosság az, ami hiányzik, így másoktól függenek. Vagy - még - nem alakult ki a személyiségük annyira, ami a magabiztosságukat megalapozza, vagy soha nem is fog. Azonban a megkívánt "igazi" féle/fajta azért nem fehér holló, de tény, hogy nem a 20 év körüliek alkotják a fő halmazát. Nyitottan kell járni a világban, nem kell saját magunkat korlátozni abban, hogy hol lehet fellelni az igazit és hol nem. Sugározzunk töretlen derűt akkor is, ha épp nincsenek a legjobb napjaink, de a szemünkben mindig csillogjon az a bizonyos fény, és várjuk el nyugodtan az élettől az ideális társat. Nem bántunk ezzel senkit sem és nagyobb eséllyel fog megérkezni a nagy Ő. Ráadásul a világnak is jót teszünk így. Ja, és Douglas Adams óta tudjuk, hogy a 42 az élet értelme. ;-)

EmericusMax 2022.03.10. 11:07:42

Ezek a dolgok fordítva is igazak. Nekem sok rendes haverom van, biztos egzisztenciával, nem is ördögrája kinézettel, akik egyszerűen 'túl rendesek' a nőkkel. Sajnos van a mai nőknek is az a felületes és/vagy aranyásó és/vagy csak egyszerűen kalandvágyó rétege, akik egyszerűen nem tudnak egy rendes, hűséges ámde 'uncsi' pasit tisztelni és szeretni. Valamiért a köcsög macsó típus izgatja őket, aki tárgyiasítja, lekezeli, megcsalja, de még csak véletlenül se szereti vagy tiszteli őket.
Ezért sajnos a férfiak dilemmája is ugyanez: Hol lehet rendes, normális nőt találni?

Egy kicsit nyilván eltúlzom, de néha a nesze neked feministák, meg wokeness meg gender mozgalom érzésem van. Annyira ment az egyenjogúsítás, hogy felborultak azok a szerepek, amik az 'igazi' férfiakat teremtették. A mai férfira így nehezebb felnézni és értékelni ha esetleg rendes akar lenni.
Sajnos sok esetben a férfiank is 'bunkónak' és 'parasztnak' kell lennie, ha a nők tiszteletére vágyik.

A gendersemleges hülyeségre meg nem is mondok semmit.
Elnézést ha valakinek belegázoltam a lelki világába. Nyilván az általam elmondottak csak a felülelét karcolgatják a dolgoknak és erről könyveket lehetne megtölteni, meg persze tisztelet a kivételnek mindenkor.

Aláírás:
Egy pasi (nem tudom belefér-e ez a férfi kategóriájába ma már :) )

Judit Little 2022.03.10. 11:32:20

@EmericusMax: Szívemből szólsz. Valóban. Sajnálom a férfiakat, mert túl sok a felszínes nő, akik miatt ők elbizonytalanodnak, nem nyílnak már meg olyan könnyen a következőnek, nem kezdeményeznek bátran és ez teljesen érthető. Ezért köt ki sok igazi FÉRFI a selejtes nő mellett, mert beletörődik, nem hisz abban, hogy lehetne jobb is. És pont ugyanezért köt ki az igazi NŐK nagy része a nemtörődöm, megcsalós macsó mellett, mert ők sem hisznek abban, hogy lehetne jobb is.
Bátorág kellene és hit mindkét fél részéről. Amolyan gyermekeknek szóló mesékben leledző tiszta bizalom és remény. Mert kell, hogy létezzenek csodák!

desvv 2022.03.12. 08:08:56

Az igazi férfiak igazi nőt akarnak, és hát ez a túltolt femináci dolog és #metoo nem tesz jót a nőiességnek és a csajozásnak.

Most kb vannak a karrierista nők, akik mellett kb egy kutya lehet a férfi, ő lesz a legutolsó a sorban, mert ugye a nő karrierje mindennél és mindenkinél fontosabb.

Aztán vannak a gold-diggerek, csak hát akkor már olcsóbb az alkalmi kurva. (minek éljek együtt egy gold-diggerrel, ugye?, hallgassam a picsogását 0-24-ben azért a napi 30 perc dugásért?? Nem racionális döntés)

Meg vannak az elvált anyukák, akik igazából egy balekot keresnek arra, hogy a kölyküket felneveltessék. (másik alomból származó kölyköt felnevelni az igazi lúzerség egy férfitól).

És aztán egy bizonyos darabszám felett a férfi már tudja, hogy minden nő ugyanolyan büdőset szarik, a puncik hasonlóak, szóval tök felesleges egy adott nőért olyan sokat teperni, van másik.

desvv 2022.03.12. 08:18:49

@EmericusMax:

Egyetértek!

Ide vehetjük ezt a buta túltolt PÍSZÍT is. Plus size meg aputest meg a f@szom!

Valójában meg ki a franc akar együtt élni egy kövér disznóval? Persze, vannak olyan emberek, akik tényleg szeretik a 80kg vagy akár a 100kg feletti nőket, de kb 0,0001%-a lehet a társadalomnak.

A többi dagi meg ül otthon és nem érti, hogy miért nincs faszija/nője, hisz mindenki azt hazudja neki, hogy szép dagadtan . . . izé plus size-osként is.

Judit Little 2022.03.12. 09:37:15

@desvv: Szerintem a mostani világ valóban a könnyen eldobható/lecserélhető kapcsolatok világa. Ez szomorú az olyan idealistáknak és örök reménykedőknek, mint magam is vagyok.
Kihagytál egy nőcsoportot: azokat, akik még remélnek a sok csalódás ellenére. Akik hisznek a klasszikus női és férfi szerepekben, sőt vágynak is erre. Azokat, akik odaadóan tudnak szeretni egy férfit. Kevesen vannak, az igaz. Nagyon kevesen. Manapság a hazugság, pénz (és egyéb) vadászat, a függetlenség görcsös markolása a menő. De hidd el, van a világban pár fehér holló (én magam is), akik pont azért magányosak (akár ténylegesen, akár egy rossz kapcsolatban megrekedve), mert ők ilyenek.

desvv 2022.03.12. 10:38:14

@Judit Little: Örülök, hogy ezt írod, mert egyébként én is hasonló kapcsolatot szerettem volna. Szóval nem vagyok született gyökér, csak azzá tett a sok ribanc ill. karrierista nő.

Azóta viszont totál "üzleti" alapon tekintek a párkapcsolatra, semmi romantikázás: mit nyújt nekem a nő, és mit kér ezért cserébe?

Nekem kell a napi sex, ez az alap. Viszont mivel sokat utazgatok, így csak vmi olyan nő lehetne hosszabb távon mellettem, akit vagy eltartok, vagy tud -- hozzám hasonlóan -- online dolgozni. Utóbbi kb kizárt, meg ugye idegen országban járva azért csak kíváncsi vagyok az ottani felhozatalra is, szóval maradnak a pár hónapos kapcsolatok meg a kurvák, mert én már nem vagyok hajlandó úgy élni, ahogy a barátnőm tudna. (Pl Pesten melózik, de én nem fogok Pesten élni, távkapcsolat meg kizárt a napi sex szükségletem miatt)

Olasz Bazsa 2022.03.12. 10:43:42

A pártalálással egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben a nők sem. A leg ősibb probléma, hogy csak a környezetükben élő hús-vér férfiakkal lehet ismerkedni, a képzeletükben élőkkel nem. További gond, hogy a "rendes" férfiakon úgy néznek keresztül, mint egy köbméter levegőn. Az érdekes, az izgalmas, az elérhetetlen, na az a vonzó. Csakhogy. Ezek az "érdekes és izgalmas" férfiak a többi nő számára is érdekesek és izgalmasak, amivel az említett férfiak bizony tisztában is vannak és "élnek" is a helyzettel.
Hol vannak a normális férfiak? Akik nem pszichopata barmok és simán le lehet velük élni egy életet harmóniában? Ott sétálnak körülöttetek, csak levegőnek nézitek őket, mert nem elég "izgalmasak, érdekesek".
Saját tapasztalatom: Minél több nővel ismerkedtem meg, utána annál inkább nem éreztem magam szarul egyedül. Pont, mire lett egy stabil, nyugodt, önálló életem, addigra jutottam oda, hogy én már nem megyek egy métert sem egyik nő után sem.
Megjegyezném, hogy ez egyáltalán nem a normális és az ideális állapot. Ez valahogy napjainkra eléggé elcsesződőtt és nehezített pálya lett férfiaknak és nőknek is egyaránt. És nem, én sem tudom megmondani a tutit és a varázslatos megoldást.

Olasz Bazsa 2022.03.12. 10:51:22

@Judit Little: Jó volt olvasni a hozzászólásod. Milyen ideális volna, ha valahogy fel lehetne ismerni a szembejövőn: "Hé, én még egy normális férfi/nő vagyok és csak egy kiegyensúlyozott kapcsolatra vágyok"
Egyszer volt a Spar -ban, ha jól emlékszek egy kezdeményezés. Volt egy más színű, úgynevezett "szingli" kosár. Ha ilyet vettél fel a bejáratnál, azzal jelezted, hogy téged meg lehet szólítani ismerkedés céljából. Csak szerintem beijjedtek, hogy valami zaklatási meetoooo perben találják majd magukat mint közvetítő, aztán gyorsan meg is szűnt.

desvv 2022.03.12. 14:30:45

@Olasz Bazsa:

"Hol vannak a normális férfiak? Akik nem pszichopata barmok és simán le lehet velük élni egy életet harmóniában? Ott sétálnak körülöttetek, csak levegőnek nézitek őket, mert nem elég "izgalmasak, érdekesek"."

Azért tegyük hozzá, hogy egy normális férfi sem akarja leélni az életét egy dög unalmas, úgymond "normális" nő mellett.

Számomra egy nőnek egyszere kellene lennie a b. kurvának, aki kihozza belőlem a vadat, aztán legyen még cukormókus, aki bújik és akit megvédek, legyen gondoskodó anyuka, aki érzi a gyerek minden rezdülését (mi férfiak ehhez kb hülyék vagyunk). . .

És ahogy látom, a nők is hasonló "többszemélyíségű" férfit akarnának, csak hát ez nem nagyon létezik egy emberben hitelesen.

desvv 2022.03.12. 14:34:23

Az okosok azt mondják, hogy a nők a ciklusuktól függően akarnak éppen vadembert vagy gondoskodó apukát, azaz havonta kellene nekik más tipusú férfi.
süti beállítások módosítása